Ik leer anders coaching

‘Ik leer anders’ is een professionele , kortdurende, oplossingsgerichte begeleiding. De training ‘Ik leer anders’ is speciaal voor beelddenkers. Agnes Oosterveen ontwikkelde de methode. Als  gecertificeerde coach werk ik middels haar technieken en methode.

Beelddenken;

Ongeveer vijf procent van alle kinderen leert in beelden in plaats van in woorden. Deze visueel ingestelde kinderen worden ook wel beelddenkers genoemd. De leermethodes die scholen gebruiken zijn goed, maar sluiten soms onvoldoende aan bij de denk en belevingswereld van deze beelddenkers. Daardoor wordt de informatie en lesstof, die wordt aangeboden op school, niet begrepen en onthouden. Vaak is er bij deze kinderen sprake van een leerachterstand, of men denkt aan dyslexie of dyscalculie. Abstracte dingen die niet tastbaar zijn geven problemen.

Beelddenker of niet?

Op de pagina van ‘ik leer anders’, staan vragenlijsten en een karakter vergelijking. De meeste ouders herkennen hun kind direct bij het beantwoorden van de vragen. Bij veel kinderen waarbij gedacht wordt aan, dyslexie, dyscalculie, adhd, add of hoogbegaafdheid is er sprake van een voorkeur voor het visuele informatieverwerkingssysteem.

De training ‘ik leer anders’ vertaald de leerstof van tekst naar beelden. Je ziet direct of de leermethode werkt. We maken het voor de kinderen makkelijker en daardoor wordt leren weer leuk.

De training

De basistraining ‘ik leer anders’ bestaat uit 4 sessies. Jonge kinderen leren de technieken samen met hun ouders/verzorgers. Zo kunnen de aangeleerde technieken thuis worden voortgezet.

Tijdens de training komen spelling, lezen, tafels, sommen maken en klokkijken aanbod. De training ‘ik leer anders’ is voor iedereen geschikt vanaf 6 jaar. Het werkboek ‘ik leer anders’ dient zelf aangeschaft te worden.

Wilt u meer informatie? Of wilt u een afspraak maken? Neem vrijblijvend contact op!

En bezoek ook eens de website van Agnes Oosterveen www.ik leeranders.nl